gotvach.bg»Статии»Диети»Унгарската диета на д-р Байкова

Унгарската диета на д-р Байкова

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Мастър Шеф
1373452k
Професор Байкова съветва по време на т.нар. <strong>унгарска диетата</strong> да не пием алкохол и да не пушим цигари. Алкохолът и

Всяка една дама поне веднъж се е подлагала на диета, за да придобие перфектно тяло. Има много диети, които предлагат всевъзможни начини за отслабване.

Напоследък в интернет пространството нашумя диетата на доктор Байкова, наричана още унгарска. Според нея няма диета, която да върши чудеса. Но има няколко неща, които трябва да знаем за перфектната диета.

Според доктор Байкова всяка рязка промяна в нашето хранене може да навреди на организма ни. Професор доктор Донка Байкова е един от най-известните и търсени доктори от хора, които искат да разберат кой е най-правилният режим за тяхното хранене.

Доктор Байкова е водила специализацията си в Германия, Украйна, Унгария и Словакия. Тя ръководи националния мониторинг на храненето на населението в България. Тя казва, че най-често жените я питат как се свалят 3-4 килограма възможно най-бързо. Мъжете също ѝ задават този въпрос.

Професорът споделя, че ние българите се храним по различен начин и през зимата, и през лятото. Обичаме да си хапваме блажно през зимата и затова качваме килограми. През лятото обаче има голямо разнообразие от плодове и зеленчуци. Те помагат много за борбата с килограмите.

Отслабването според доктор Байкова не става от днес за утре. Тя споделя шеговито, че ако има вълшебно хапче, със сигурност щеше да го знае. Ако искаме да отслабнем, трябва да положим усилие. Трябва да спазваме режим на хранене. Този режим не трябва да пречи на ежедневието ни, защото всичко, което ни натоварва и стресира, го правим два дни, а след това се отказваме от него и всички знаем защо.

Храната ни не е задължително да бъде измервана. Трябва да приемаме повече храна, която съдържа натурални съставки. Тя съветва да не предприемаме никаква диета, без да се посъветваме със специалисти.

Унгарската диета на д-р Байкова, която трае седем дни, върши чудеса според хората, които са я пробвали. В режима, който тя препоръчва, трябва да съчетаваме правилно това, с което се храним. Нейната диета включва:

Ден 1 до 3-ти

Диета на Професор Байкова

Плодове и зеленчуци през първите 3 дни - това означава, че трябва да ядем само плодове и зеленчуци три дни. Не трябва обаче да са преминали термична обработка, а да са сурови. Всички знаем, че това, което се продава по магазините е пълно с пестициди и нитрати.

Диетоложката дава съвет, че преди консумация плодовете и зеленчуците, купени от магазина, трябва да се накиснат във вода, в която има една лъжица сода за хляб.

Трябва да се знае, че кореноплодните като цвекло и репички трябва да се белят, защото иначе не са толкова полезни, а по-скоро вредни.

Ден 4

През ден 4-ти от диетата трябва да наблегнем на извара и пълнозърнести храни. Така организмът леко се захранва след дните на плодове и зеленчуци.

Ден 5 и 6

В петия и шестия ден от диетата се консумира риба, която трябва да е печена, не пържена.

Ден 7

Унгарската диета на Професор Байкова

През ден седми, който е последен, се ядат само храни, които съдържат омега-3 мастни киселини. Може да се приемат орехи, риба, спанак, боб и други.

Професор Байкова съветва по време на т.нар. унгарска диетата да не пием алкохол и да не пушим цигари. Алкохолът и цигарите забавят метаболизма и така свалянето на килограми става по-трудно.

Ефектът от диетата се вижда още на 8 ден. За седем дни можете да свалите 5 килограма, а може и 7, което значи, че се сваля по килограм на ден.

Диетата на д-р- Байкова може да бъде повторена отново след седем дни пауза. Можете да я повтаряте, колкото пъти искате, но е важно след всяко повторение да има седем дни пауза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest