gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Храни за пречистване на организма от шлаки

Храни за пречистване на организма от шлаки

зеленолистни за пречистване от шлаки
Комплект от 3 японски ножа с калъф за носене
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 японски ножа с калъф за носене
79.00 лв.
Виж ››

Нуждата от пречистване на организма се разбира все повече от хората днес и те се обръщат към начините за детокс според нуждите и разбиранията си. Най-приятният начин за прочистване от всички токсини и вредни натрупвания е чрез храната. Много е добре, че съществува възможност да премахнем ненужното от тялото си, доставяйки си едно от удоволствията на живота - храната.

Кои са храните с пречистващ ефект, които е добре да влизат в програмите за детокс?

Зеленолистни зеленчуци

Спанакът, броколите, руколата, копривата, глухарчето са все храни, предлагащи избор от най-подходящата според вкуса ни за прочистване. Всички са известни с хлорофила си, а неговите пречистващи качества в околната среда са добре познати. Подходящи са при натрупване на тежки метали, пестициди и химикали в тялото. Много добро действие имат върху хункциите на черния ни дроб.

Зеле

зелето пречиства организма

Витамините, микроелементите, многото растителни влакнини и малкото калории са отличителни черти на този популярен зеленчук. Той съдържа сулфорафан, който унищожава вредните бактерии и токсини.

Чесън

Всеки е наясно, че това е един от най-добрите естествени антибиотици, който пази от вирусни атаки през студените сезони. Той обаче има и пречистваща сила. Може да активира чернодробните ензими, които премахват шлаките.

Цвекло

Този зеленчук е пълен с антиоксиданти, премахва свободните радикали, абсорбира токсини и отпадъчни вещества. Това е най-добрия естествен детоксикатор за черния дроб.

Цитруси

Цитрусовите плодове имат отличен пречистващ ефект и това е азбучна истина. Лимонът е особено полезен сред тях. Няма по-добро средство, което да работи едновременно за жлъчката и черния дроб. Лимонената киселина помага на органите да се самопочистват.

Тропически плодове

Ананасът и папаята са първенците сред тропическите изкушения. С тях се прочистват напълно всички паразити от тялото. Известни са със съдържанието на храносмилателни ензими.

Ябълки

ябълките премахват шлаките

Те са страхотен стимулатор за храносмилането, тъй като активира производството на храносмилателни сокове и пречиства тялото.

Леща

Растителните влакна, които са в изобилие в това вариво, прочистват стомаха от шлаки и токсини.

Боровинки

Тези вълшебни плодчета са с най-високо съдържание на антоцианини, борещи си със свободните радикали. Съдържат и фитонутриенти, които прочистват черния дроб. Те имат свойства и на естествен антибиотик.

Вижте и някои Детокс смутита за изчистване на тялото от отрови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest