Щом четете това, значи ви предстои да хапнете наистина вкусна и пухкава баница с късмети след настъпването на Нова година. Вижте този трик, с който новогодишната баница ще е пухкава и мека...
Баницата е едно от традиционните ястия, които се поднасят на трапезите за Нова Година. Колкото и лесно да изглежда приготвянето ѝ, то също бива обвързано с тънкости и специфики, към които е препоръчително да се придържаме, ако искаме крайният резултат истински да ни впечатли с вкус и ухание.
Днес ще ви издадем един – два трика, посредством които празничното печиво ще е не само апетитно, но и меко и пухкаво.
Перфектната новогодишна баница на трапезите
Какво да направим, за да я имаме? Може да спазвате всяка една рецепта. Сами преценете колко сирене, яйца и кисело мляко да добавите към баничката.
В плънката може да включите спанак, чедър и всякакви други сирена, които са по вкуса ви.
На Нова Година на трапезата задължително се сервира баница с късмети. Тя е сред основните блюда, без които менюто няма как да е завършено.
Има обаче една специфика, която задължително да спазите, ако искате новогодишната баничка да е перфектно мека и пухкава. Когато я извадите от фурната, побързайте да я обърнете с тавата върху две-три чаши.
Това трябва да се случва на кухненския плот, който преди това сте покрили със стара и чиста кърпа или кухненска хартия. Оставете така за поне 10, след което напръскайте с малко газирана вода.
30 минути по-късно може да разрежете баницата. Тя ще е подпухнала почти двойно, а златистата коричка ще е приятна за хрупкане.
Направете това и ви гарантираме, че ще сте особено доволни от крайния резултат!
Коментари