Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Необичайни методи за по-дълго съхранение на храните

Необичайни методи за по-дълго съхранение на храните

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94265
съхраняване на храни в хладилника
Бамбукова стойка с 4 разделения с дръжка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова стойка с 4 разделения с дръжка
35.00 лв.

Големите вериги магазини предлагат разнообразни стоки, които могат да задоволят всеки вкус. Често се случва да закупим храни, които да не консумираме веднага.

Уви, много от тях се развалят и трябва да ги изхвърлим за кратък срок, ако не ги съхраняваме правилно. Но съществуват доказани методи, които ще запазят продуктите ви свежи за по-дълго време. В следващите редове вижте някои необичайни методи за съхраняване на храните:

Съхранявайте краставиците в свеж вид за по-дълъг период от време, като увиете всяка поотделно в хартиени кърпи и ги поставите в найлонова торбичка в хладилника. Краставиците наистина остават свежи по този метод.

Съхранявайте кофичките с извара или заквасена сметана в хладилника, обърнати надолу. Така се създава ефект на вакуум, който забавя растежа на бактериите и удължава срока им на годност.

За да избегнете появата на насекоми в брашното, можете да поставите парче фолио върху него.

За да запазите плодовете свежи за по-дълго време, трябва да ги изплакнете с разтвор, приготвен от 2 супени лъжици оцет и 3 чаши вода.

съхраняване на свежи плодове

Замразените във фризера домати могат да се използват в сосове и супи. По този начин те могат да се съхраняват до 6 месеца, поставени в кутии.

Увийте пресните билки в леко влажна хартиена кърпа и ги поставете в найлонов плик. Изкарайте въздуха от плика и след това го приберете в хладилника. Билките ще останат свежи и няма да изсъхнат.

За да не мухлясва хлябът, можете да поставите стрък целина в торбата, в която го съхранявате.

За да запазите кафявата захар мека и влажна, използвайте маршмелоу, като поставите няколко парчета в пакета.

Ако отрежете ябълка, но не можете да я изядете цялата, можете да увиете останалите парчета с дебел гумен ластик. Това ще предпази ябълката от потъмняване, но ефектът е краткотраен. Със сигурност ябълката няма да остане свежа за една седмица.

За да узрее по-бързо авокадото, трябва да се постави в един и същ съд с банани. Бананите активно отделят етилен, благодарение на който авокадото узрява по-бързо.

Съхранявайте сушените плодове в запечатан стъклен буркан на хладно място. Така ще останат по-дълго време меки.

Марулята може да увиете в алуминиево фолио. По този начин тя ще остане свежа до 4 седмици.

За да запазите нарязания лимон свеж по-дълго време, можете да го потопите в сол и да го поставите в хладилника.

А в тези статии може да видите повече за:

- Правилно съхраняване на месо;

- Правилно съхраняване на зелени зеленчуци и салати;

- Правилно съхраняване на яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest