gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Храни за отпушване на артериите

Храни за отпушване на артериите

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
45683
храни за отпушване на артериите
Ръчна помпа приставка за бутилирана вода
Практичен аксесоар за вашия дом:
Ръчна помпа приставка за бутилирана вода
9.00 лв.
Виж ››

Въпреки че все по-често се фокусираме върху храненето за отслабване и общо здраве, често пренебрегваме да се грижим за проблемни области като сърцето, например – което е една от най-големите причини за преждевременна смърт. Най-лесният начин да се предотвратят сърдечните проблеми е да се консумират храни, които помагат за отпушване на артериите. Ето кои храни са полезни за отпушване на артериите:

Авокадо

Авокадото е една от най-здравословните храни за сърцето, просто защото детоксикира артериите от лошия холестерол и повишава нивата на добрия холестерол. Също така е богато на калий, който понижава кръвното налягане и намалява нивата на окисляване в кръвта.

Зелени зеленчуци

Зелените зеленчуци, както листни, така и кръстоцветни, трябва да се консумират всеки ден. Те са пълни с фибри и съдържат витамин К, който подобрява здравето на кръвта. Те също така почистват артериите ви и предотвратяват образуването на кръвни съсиреци. Освен това намаляват холестерола и насърчават здравето на вените.

зелени зеленчуци за артериите

Риба

Мазните риби са идеални за укрепване на здравето на артериите и ефективното им отпушване. Това е така, защото са богати на Омега-3 мастни киселини, жизненоважно хранително вещество за намаляване на нивата на триглицеридите, подобряване на здравината на кръвоносните съдове, понижаване на кръвното налягане и натрупването на плака.

Куркума

Въпреки че ползите от куркумата срещу рак са добре документирани, ключовата съставка куркумин също е полезна за здравето на сърцето. Това се дължи преди всичко на неговите противовъзпалителни ползи, които пряко засягат здравето на артериите, намалявайки увреждането на артериалните стени. Витамин В6 може да контролира увреждането, причинено на кръвоносните съдове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest