gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Как да набавим повече енергия с бронирано кафе

Как да набавим повече енергия с бронирано кафе

Как да набавим повече енергия с бронирано кафе
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Кафето е любима напитка на много хора и рецептите за приготвянето му са разнообразни. Една любопитна идея в тази посока е бронираното кафе. Наричат го също кето кафе и то печели все повече привърженици заради ползите, с които го свързват.

Ползи от бронираното кафе

Подобрява концентрацията, контролира апетита, подпомага храносмилателната система и зарежда тялото с енергия, достатъчна за целия ден, ако това кафе се пие вечер преди заспиване.

За бронираното кафе важи, че засища добре, ускорява метаболизма и премахва чувството за глад. Тази му способност се дължи на това, че бронираното кафе по същество е кафе с масло. Добавката му придава неочаквано мек и сладникав вкус, подобен на фрапучиното, което се прави с прясно мляко, сметана и шоколад като добавки. Освен нежният, приятен вкус, тялото се зарежда с енергия много бързо.

Ефектът на бронираното кафе се състои в незабавния изблик на енергия и бодрост, които надвишават няколко пъти това на обикновеното кафе. Тази енергия освен това е продуктивна, защото трае поне 4 часа. За толкова време организмът се усеща заситен. Бронираното кафе може да замени закуската, защото тялото ще получи 400 килокалории, в добавка с умствена яснота и прилив на повече енергия.

Като начин на употреба, бронираното кафе е подходящо само за спешни случаи, когато тялото се нуждае от енергия, но тя няма как да се набави от храната и по спешност се осигурява от кафето.

При кето диетите, бронираното кафе носи много ползи, защото тялото вече е изчерпало запасите от захар и в този момент кето кафето задоволява нуждите от въглехидрати, поддържайки енергийните нива.

Тъй като маслата имат противовъзпалителни свойства, кето кафето е подходящ начин да се съхрани здравето по време на диета. С течение на времето, след настъпила кетоза, приемът на мазнини може да се преустанови, съответно и употребата на бронирано кафе.

Как се прави бронирано кафе

Рецепта за бронирано кафе

Класическата рецепта за бронирано кафе включва задължителните добавки:

- 1 чаша еспресо

- 1 голяма лъжица масло гхи

- 1 голяма лъжица кокосово масло

- 150 милилитра гореща вода

Приготвянето следва познатите стъпки за кафето, като първата е приготвяне на еспресо. Кокосовото масло и гхи се разбират в блендер, добавят се еспресото и горещата вода и се разбира около минута до получаване на гладка смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest