gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Пуешко месо за стройна фигура

Пуешко месо за стройна фигура

Нина НордНина Норд
Джедай
8262k
Пуешко месо за стройна фигура
Комплект за готвене с гранитно покритие - 5 части
Качество без компромис:
Комплект за готвене с гранитно покритие - 5 части
129.00 лв.
Виж ››

Ако искате да имате строен силует, хранете се с пуешко месо. То съдържа минимално количество мазнини, което е важно за тези, които не искат да напълняват.

В печеното месо на пуйката се съдържат едва 132 калории на 100 грама, това е доста по-малко, отколкото в пържолата и в телешкото печено. Най-нискокалорични са гърдите на пуйката.

Ако трябва да намалите използването на мазнини, ще се наложи да се откажете от препечената кожа на пуйката. Пуешкото съдържа незаменими аминокиселини, които нашият организъм не изработва.

То съдържа аминокиселината триптофан, която отговаря за доброто настроение, здравия сън и липсата на наднормено тегло. Голямото количество витамини от групата В и витамин РР са едно от най-главните достойнства на пуешкото.

Антиоксидантът селен, а също така и желязото, магнезият, фосфорът и калият правят пуйката желан гост на трапезата на хора, които искат да се хранят здравословно.

Пуешко месо за стройна фигура

Липсата на холестерол прави пуешкото част от меню, което спомага за профилактиката на атеросклерозата. То не предизвиква алергични реакции и е подходящо за деца.

С цяла печена пуйка можете приятно да изненадате гостите или близките си. Филето от пуйка, както и бутът от птицата са прости за приготвяне, от тях бързо се получават полезни и вкусни ястия.

Пуешкото месо има неутрален вкус заради малкото мазнини, които съдържа, това разкрива огромни възможности за кулинарни експерименти. За приготвянето на пуешкото можете да използвате всевъзможни сосове, подправки, зеленчуци, гъби и дори плодове.

Ако решите да печете пуйката цяла, натъркайте със сол не само външната, но и вътрешната повърхност на птицата. Пълнете я с готова плънка, иначе тя ще остане сурова.

Когато печете пуешко, постоянно го заливайте с течността от печенето, за да не изсъхва месото. Времето за приготвяне на пуйката взависимост от печката е от два до осем чака.

Готовността се определя с пробождане на най-дебелата част на месото. Ако изтече прозрачен сок, пуйката е готова. За да се пече филето от пуйка равномерно, е добре леко да го начукате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest