gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Канела и портокалови кори възвръщат апетита

Канела и портокалови кори възвръщат апетита

AdminAdmin
Дарт Вейдър
95043k
Канела
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра
Качество без компромис:
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра
115.00 лв.
Виж ››

Колкото и да не ни се вярва, апетитът понякога може да бъде много „крехко” усещане, което лесно можем да загубим. Загубата на желание за хранене може да се появи, ако постоянно сме подложени на стрес, страдаме от някаква болест или взимаме определени медикаменти.

Ако усетите по-продължителна загуба на апетит, трябва да действате бързо, тъй като отказът да приемате храна може да се окаже по-опасен, отколкото сте смятали. В случай че не предприемете мерки, съществува голяма вероятност да лишите организма си от жизнено необходими съставки, важни за функционирането ви и по този начин да детронирате имунната си система.

Прилагайки следните няколко съвета, вие ще можете лесно и безопасно да си възвърнете апетита.

1. Добавете канела към ежедневното ви меню. Тази подправка съдържа изключително полезно вещество, което по естествен път възобновява апетита. Всеки ден поръсвайте канела върху полезни и здравословни храни, като например ябълки, пшеничен хляб или кокосови напитки.

2. Не бихте предположили, но една купа зелен пъпеш на ден върши чудеса с апетита ви. В този плод се съдържат силни съставки като момордисин и лецитин, които помагат на храносмилателната система, докато бавно възвръщате апетита си.

3. Пийте корени на глухарче на таблетки. Корените на това ефирно растение са естествен стимулатор на апетита. Те съдържат вещество, наречено инулин, което може да засили желанието за хранене чрез стимулиране дейността на храносмилателната система. Препоръчваната доза е една капсула от 500 mg три пъти на ден.

Портокалова Кора

4. Консумирайте също така и кора от бряст. Тя съдържа ефикасни полизахариди, които укрепват функциите на стомаха, и по този начин отново възраждат чувството за глад. Растението се препоръчва още и при гадене и други подобни неразположения. Взимайте две 500 mg таблетки веднъж дневно по време на хранене.

5. Яжте кората на портокалите. Тя съдържа многобройни гликозиди, които помагат при намаления метаболизъм, подобряват усвояването на веществата, стимулират лимфите и повишават апетита. Настържете кората на един портокал и я добавете към една чаша с вода. Пийте напитката сутрин и неминуемо ще постигнете желаното повишаване на апетита.

Задължително се консултирайте с личния ви лекар, преди да предприемете билковата терапия при понижен апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest