gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се приготвят страхотни мъфини

Как се приготвят страхотни мъфини

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Как се приготвят страхотни мъфини
Комплект от 5 алуминиеви формички за мъфини
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 5 алуминиеви формички за мъфини
6.00 лв.
Виж ››

В деня на шоколадовия мъфин, който се отбелязва лакомо на 18 октомври, нека ви подтикнем да приготвите едни страхотни къпкейкс, от които ще си оближете пръстите.

За целта обаче трябва да спазвате правила, защото направата на мъфини може да изглежда елементарна и като детска игра, но няколко кулинарни грешки биха съсипали ароматните кексчета, които очаквате да са бухнали, меки и вкусни.

Мъфините са вид американски малки сладкиши, които приличат на кексчета. Те могат да бъдат сервирани топли, студени, горещи, поляти с масло.

Най-вкусни са обаче в деня на приготвянето им. Те са прекрасни за закуска и са много красиви. За да направите страхотни мъфини, трябва да използвате студено твърдо масло от хладилника.

Тестото за мъфини се разбърква много нежно, то трябва да изглежда на буци и лошо разбъркано. Най-добре е да разбърквате тестото с помощта на вилица.

Мъфини

Когато мъфините са вече изпечени, те са се надигнали и се отделят от стените на формичките, еластични са на пипане и имат красива златиста коричка.

Готовността на тестото може да се провери с клечка за зъби, която да забиете в средата на мъфина. Ако клечката излезе от мъфина без тесто, той е готов.

Веднага извадете готовите мъфини, защото ако ги оставите във формичките, дъното им ще стане влажно. Но ако те са с пълнеж от крем или сладко, оставете ги за няколко минути във формичките.

Студените мъфини могат да бъдат замразени и да се съхраняват във фризера три месеца. Завийте ги в плик, изкарайте въздуха от него и ги оставете във фризера.

За да ги размразите, махнете плика, увийте всеки мъфин във фолио, сложете ги във фурна, нагрята до двеста градуса, и печете двадесетина минути.

Не размразявайте мъфините в микровълнова печка, защото те ще се разпаднат, а пълнежът им ще се разтече навън. Ако ги размразите в нормална фурна, ще бъдат като току-що опечени.

За да запазите за по-дълго свежия вид на малките сладки кексчета, може да ги намажете с оцветена захарна глазура или маслен крем. За да не се образува суха коричка отгоре, след изпичане може да ги намажете с бучица масло или мед.

Вижте още вкусни предложения за:

- мъфини за деца;

- мъфини със сладко;

- солени мъфини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest