Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Вкусни солени мъфини за кутията за закуска на ученика

Вкусни солени мъфини за кутията за закуска на ученика

Вкусни солени мъфини за кутията за закуска на ученика
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
Практичен аксесоар за вашия дом:
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
40.00 лв.

Мъфините са обикновено асоциирани с техния сладък и наситен вкус. Те представляват малки пухкави десерти с дълга история и широка популярност в кулинарията.

Макар мъфините са изглеждат съвременно ястие, то всъщност историята зад десерта е хилядолетна. Дори да ги познаваме като десерти, всъщност мъфините изначално са били солени.

Първо мъфините са представлявали обикновени соленки, приготвяни от вода, сол и брашно. През времето рецептите се променяли непрекъснато, докато мъфините вече не представлявали сладки десерти с пухкав външен вид. Смята се, че родината на мъфините е Великобритания през Средновековието.

Днес обаче мъфините се предлагат в различни разновидности като английски мъфини, американски мъфини, купчета мъфини и солени мъфини.

Една от най-популярните съставки за приготвяне на солени мъфини е грисът. Ето и вкусна рецепта за приготвяне на солени мъфини с грис.

Съставки за солени мъфини с грис за училище

Вкусни солени мъфини с грис

За да приготвите солените мъфини с грис, то си пригответе следните съставки:

1 чаша грис;

1 чаша прясно мляко;

1 яйце;

1/4 чаша зехтин или разтопено масло;

1/2 чаша настърган кашкавал;

1/2 чаша нарязани зеленчуци (например, домати, чушки, царевица);

1 ч. л. бакпулвер;

1/2 ч. л. сол;

1/4 ч. л. черен пипер;

1/4 ч. л. сушен риган;

Как да приготвите солените мъфини с грис за ученици

Солени мъфини с грис

Първо, загрейте фурната на 180°C и подгответе форми за мъфини, като ги подсипете с малко зехтин или поставете хартиени капачки в тях. В голяма купа смесете гриса и млякото и оставете да почива за около 10 минути, докато грисът абсорбира течността. В друга купа разбийте яйцето и добавете зехтин или разтопеното масло. Разбъркайте добре.

Добавете настъргания кашкавал, нарязаните зеленчуци, бакпулвер, сол, черен пипер и сушения риган към сместа с грис. Смесете добре всички съставки, докато се получи хомогенно тесто.

Разпределете тестото равномерно във формите за мъфини. Печете мъфините с грис в предварително загрята фурна за около 20-25 минути или докато мъфините придобият златист цвят и станат твърди на допир.

Извадете ги от фурната и оставете да се охладят за няколко минути, преди да ги сервирате.

Готовите солени мъфини са изключително подходящи за бърза и вкусна закуска или за следобедно хранене. Можете да разнообразявате рецептата, като добавяте още или различни видове зеленчуци към мъфините.

Вижте още:

- Хапвайте грис за повече селен;

- Как да използваме пшеничен грис в основните ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest