Как да сотираме хапки от свинско месо?
Kako da sotiramo zalogaje svinjskog mesaHow To Saute Pork Bites?
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да сотираме хапки от свинско месо?

Как да сотираме хапки от свинско месо?

AdminAdmin
Дарт Вейдър
95042k
Сотирано свинско
Мултифункционална отварачка 5в1
Практичен аксесоар за вашия дом:
Мултифункционална отварачка 5в1
17.00 лв.
Виж ››

Сотирането изисква кратко време и минимална мазнина. Сотираното свинско месо е изключително здравословно и хранително ястие.

Червеното месо се сотира със съвсем малко мазнина, която единствено да не позволява на свинското да залепне за повърхността на тигана.

Сотираното свинско най-добре се съчетава вкусово с пържени картофки, може да се използва като топ за салати или да се добави върху ризото или паста.

Бързото приготвяне и високата температура придават специфичен апетитен вкус на всяка хапка месо. Подправките, добавени малко преди или след топлинната обработка, допълнително придават още по-пикантен вид и вкус на свинското.

Сотирано свинско с картофи

Инструкции за сотиране на свинско месо

1. Нарежете месото на малки парчета (около 3 см.). Дребните късове се приготвят значително по-бързо, отколкото по-обемистите парчета свинско.

2. Загрейте дълбок тиган на котлон, включен на средна към висока температура. Предварително сложете 2-3 супени лъжици масло от рапица или зехтин, за да покриете повърхността на тигана. След което по желание добавете лук, чесън или други ароматни зеленчуци към мазнината 30 до 45 секунди преди да сложите месото.

3. Сложете свинските хапки в добре загретия тиган. Недейте да препълвате съда с много месо. Хапките трябва да са само един слой и да са на разстояние 2-3 сантиметра едни от други. За сотирането трябва постоянно разбъркване.

Така че е необходимо на всеки 10–15 секунди да обръщате и разбърквате парчетата, докато не получат кафеникав външен цвят. Свинското месо изисква не повече от 3 до 5 минути за цялостно приготвяне, естествено ако дебелината им е малка.

4. Махнете тигана от котлона, когато свинските хапки станат готови. Около 30 секунди преди това можете да добавите любимите си подправки. В случая изключително подходящ е соевият сос. Извадете месцата и гарнирайте с тях предварително приготвените блюда. Не ги оставяйте в тигана, тъй като те ще продължат да се готвят и могат да станат сухи и жилави.

Освен сотирано свинско, можете да разгледате нашите предложения за свинско задушено, свинска чорба или свинско на грил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest