Основен фактор във всяка диета е размерът и хранителността на продукта, т.е. неговата способност да утолява глада. Ако сте се уморили от зеленчуците, рибата и месото, ето как можете да си разнообразите менюто си:
Супите са превъзходна съставна част от основното хранене, но могат да се употребяват и когато ви се иска просто да похапнете. Предпочетете пилешки, зеленчукови бульони, доматените супи.
Кашкавалът отсъства от повечето диети, тъй като съдържа много мазнини. Той обаче е добър източник на белтъчини. За да го употребяваме, без да вредим на фигурата си, може да се комбинира с ябълка - така организмът ще получи всичко, от което се нуждае.
Натуралният шоколад съдържа полезните за сърдечно-съдовата система манган и флавоноиди. Те са с ясно изразено антиоксидантно действие. Натуралният шоколад влияе позитивно върху работата на мозъка. Това обаче не значи, че трябва да го консумирате в неограничени количества. Употребяван с мярка, няма да навреди на фигурата ви.
Говеждото месо съдържа белтъчини и много минерали, сред които и желязо. Освен това то не е мазно. Главното правило е да се комбинира не с макарони или картофи, а с други зеленчуци.
Нарът може да бъде определен като плод №1 в борбата със свободните радикали, а освен това има много приятен вкус. Може да се употребява и под формата на сок.
Физалис. Това е растение, което е роднина на известните ни домати. То обаче е много по-малко по размер, има жълто-зелен цвят и притежава кисел вкус. Може да се добавя към салати или да се яде отделно. От него варят и сладко.
Орехите и различните видове семена утоляват глада. Те са богати не само на белтъчини, но и на мазнини. Затова трябва да се употребяват по около 1/3 чаша 4 пъти седмично или в по-малко количество, но по-често. Подходящи са както лещниците, така и семената на тиквата и слънчогледа.
Коментари