Бъдещата майка може доста да намали риска от възникване на алергия в организма на бебето, ако включи в менюто си повечко мазна риба и различни видове ядки.
Омега 3-мастните киселини влияят върху работата на стомашно-чревния тракт и карат организма ни да активизира имунната ни система. Полезните мастни киселини се намират в мазната риба.
Подходяща е сьомгата, рибата тон и скумрията. Омега 3-мастните киселини се намират също така и в някои ядки, например в орехите, в семките на тиквата и в лененото семе.
Смята се, че днешните деца са податливи към алергии, защото консумацията на продукти, които съдържат мастни киселини, е намаляла значително.
Ако майката се храни с продукти, богати на полиненаситени мастни киселини, бебето се ражда с по-проницаеми стени на червата. Това води до проникването в кръвта на по-голямо количество субстанции, които възникват при усвояването на храната.
Редица полезни бактерии също преминават в кръвта и карат имунната система на бебето да произвежда антитела.
Определена група полиненаситени мастни киселини влияе върху формирането на стомашно-чревния тракт на бебето в утробата на майката.
Това влияе положително на имунната система. В резултат на всичко това имунната система на детето се развива много по-бързо. Благодарение на това намалява рискът от хранителна алергия.
Хранителната алергия е един от най-острите проблеми, свързани със здравето на децата. Едно на всяко двадесет деца е изложено на риск от алергии.
Ако след като детето поотрасне, започне да се храни с продукти, които съдържат полиненаситени мастни киселини, това влияе положително върху умственото му развитие.
Коментари