gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Как да се събудите без кафе

Как да се събудите без кафе

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Събуждане
Двустенна термо чаша за кафе - 250 мл
Качество без компромис:
Двустенна термо чаша за кафе - 250 мл
13.50 лв.
Виж ››

В студените дни ставането сутрин е истинска мъка. Толкова е трудно да се измъкнете изпод топлото одеяло, че ви се струва почти невъзможно. Има много начини да се събудите през зимата, без да използвате кафе.

Колкото повече светлина има около вас, толкова по-бодри ще се чувствате. Ако седите в полумрак, ще ви се приспива. Веднага след като станете, дръпнете пердетата или щорите, включете лампите и ще почувствате прилив на сили.

Отворете прозореца – свежият въздух ще ви подейства ободряващо. Масажирайте половин минута меките части на ушите си, това ще ви ободри.

Погъделичкайте небцето си с върха на езика си. Ще усетите малко странен, но наистина ободряващ ефект. Започнете деня с плодов сок или плодове – препоръчителни са ябълките, малините, портокалите и грейпфрутът.

Застанете на пръсти и се опитайте да останете в това положение възможно най-дълго време. Масажирайте врата си в продължение на около две минути.

Как да се събудите без кафе

Ако все още ви се спи, ще ми помогне ментов бонбон или дъвка с ментов аромат. Вкусът и ароматът на ментата действа ободряващо. Подскочете няколко пъти на място, това ще раздвижи кръвта ви.

Изпийте една чаша студена вода. Намокрете със студена вода китките и слепоочията си. Това би трябвало окончателно да ви изкара от царството на сънищата.

Ако и това не ви е помогнало, направете няколко резки вдишвания. Дълбокото дишане повишава нивото на кислорода в кръвта и помага да се борите със стреса.

Протегнете се колкото се може по-нагоре. Опитайте се да стигнете с ръце до най-високия рафт в дома ви. Усетете всеки ваш мускул и всяка част от тялото ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Аз, моя милост и мен
Аз, моя милост и мен
28.02.2015 16:10
На мен много ми помага стоенето на челна стойка и споменатото вече масажиране на меката част на ухото. После няма нужда от кафе...
0
0