Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Бързи и леки манджи за вечеря

Бързи и леки манджи за вечеря

AdminAdmin
Администратор
9484
Бързи и леки манджи за вечеря
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см
29.00 лв.

Когато се приберете вкъщи след дългия работен ден, ви се иска да приготвите нещо набързо. Тук ще ви предложим две леки ястия, които можете да сготвите без големи усилия. Освен това, те са достатъчно леки за да не натоварят стомаха ви.

Пиле с ориз и зеленчуци

Необходими продукти: 1 домат, грах 100 г, 1 червена чушка, 1/2 връзка магданоз, 2 с. л. олио, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Пилето се сварява и се разпределя на порции, а след това се поставя в намазнена тавичка. Прибавете към него и ориза, като преди това го измиете добре. После нарежете зеленчуците и също ги добавете. Залейте с 4 чаши от бульона, в който е вряло пилето.

Твърде е възможно да не ви достигне, в този случай просто заменете необходимото количество с обикновена вода. След това сложете тавата във фурната. Пече се около 50 мин., като от време на време трябва да отваряте фурната за да разбърквате ястието.

Бързи и леки манджи за вечеря

Мусака със спанак

Необходими продукти: 1 кг. спанак, 2 гл. лук, 3 моркова, 3 домата, 1 зеленчуков бульон, 1 ч. ориз, 250 г сирене, олио и черен пипер.

Необходими продукти за застройката: 2 яйца и 1 кофичка кисело мляко.

Начин на приготвяне: Почистете и нарежете спанака, а след това го попарете във вряща вода. Извадете го и го оставете да се отцеди и го задушете в малко мазнина.

След това можете да го извадите, а в същата мазнина да запържите лука. Добавете и настърганите моркови, доматите и ориза, разбъркайте добре и залейте с чаша вода, в която предварително сте разтворили зеленчуковия бульон.

Ястието трябва да поври около 5-6 минути. Свалете от огъня и добавете към него спанака, черния пипер и натрошеното сирене. Изсипете всичко в тавичка, добавете 1-2 чашки вода и запечете във фурната за около 30-40 минути.

От яйцата и киселото мляко направете застройка и залейте мусаката, след което я запечете отново за да се получи хрупкава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest