С помощта на плодова бира можете да приготвите вкусни сладкиши, с които да изненадате любимите си хора. С плодова бира тези сладкиши ще бъдат още по-свежи и ще се топят в устата.
Може да използвате плодова бира за приготвянето на вашите любими десерти, като алтернатива на кафето, млякото, чая или водата в конкретния сладкиш.
Щруделът с череши е много вкусен и изискан десерт.
Необходими продукти: килограм и половина череши, чаша и половина плодова бира, 1 чаша галета, 1 супена лъжица олио, 1 чаена лъжичка оцет, щипка сол, половин чаша разтопено масло или олио, 4 чаши брашно, пудра захар за поръсване.
Начин на приготвяне: Черешите се почистват от костилките и се отцеждат. Поръсват се с галетата и се разбъркват добре.
Пресява се около брашното, добавя се олиото или разтопеното масло, оцетът и хладката бира, а също така и солта. Всичко се смесва добре.
Омесва се тесто, като при нужда се добавя брашно, и се меси, докато тестото стане еластично. Разделя се на две и всяка част се оформя като топка, намазва се с олио или с разтопено масло и се оставя за 20 минути.
След това двете части тесто се разделят на още две и от тях се разточват кори като за баница. В намазана с масло тава се слага едната кора, слага се плънка в средата и се завива на руло.
Когато всички рула са наредени в тавата, се намазват с масло или олио и се пекат на 180 градуса до зачервяване. Поднася се с пудра захар.
С плодова бира можете да приготвите вкусен и бърз сладкиш с праскови. Той може да се направи и с кайсии или други по-едри плодове.
Необходими продукти: 400 грама бишкоти, 50 милилитра плодова бира, 1 ванилия, 250 грама заквасена сметана, 50 грама пудра захар, 4 меки праскови.
Начин на приготвяне: В тавичка или друга форма се нареждат половината бишкоти и леко се напръскват отгоре с плодовата бира така, че да не се размекнат много. Отгоре се поръсва една трета от пудрата захар.
Върху бишкотите се разпределят прасковите, предварително обелени, почистени от костилките и пасирани до пюре.
Отгоре се нареждат другите бишкоти, отново се напръскват с малко бира и върху тях се разпределя сметаната, смесена с останалата пудра захар и ванилията. Оставя се за 4 часа да престои в хладилника и се сервира.
Коментари