Gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Идеи за коледни предястия и ордьоври

Идеи за коледни предястия и ордьоври

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
3 от 4 Снимки

Снежанка



Салата снежанка е една от традиционно поднасяните на всеки български празник. А най-добра е, когато е домашно приготвена.

Необходими продукти: 500 г кисели краставички, 400 г цедено мляко, 3 скилидки чесън, 4 с.л. зехтин, 3 с.л. копър (ситно нарязан), 1 ч.л. сол, маслини, 1 варено яйце

Начин на приготвяне: Краставичките се нарязват на ситни кубчета, а чесънът се пресова. Всичките продукти се смесват в купа, заедно с млякото и копъра. Всичко това хубаво се разбърква и салатата е готова. Може да се декорира спрямо повода.

Ако искате да изненадате приятно гостите и роднините си, може да заложите на пълнените домати. Те са невероятен ордьовър и мезе за всяко питие.

Коледната трапеза трябва да е богата. Празничното меню трябва да е пълно и нищо да не липсва.

Един от основните моменти в него са предястията и ордьоврите, тъй като те са основното мезе на празнуващите и най-вече тези, които консумират алкохол.

Поради това на тях трябва да се обърне подобаващо внимание. Вижте няколко идеи за подходящи предястие в галерията горе.

Голяма част от домакинствата залагат на студените предястия. Добре е на Коледа те да са преобладаващо месни, тъй като с това хранене се отбелязва и края на постите. Вариациите са изключително много и е най-добре да се заложи на собствената фантазия и иновативност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати