Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Топ 3 рецепти за ципура

Топ 3 рецепти за ципура

Ципура

Предлагаме ви три невероятни рецепти за ципура, които много ще ви се харесат. Едното предложение е за ципура с люти чушки, а за другото ще са ви нужни каперси и домати.

Люта ципура

Необходими продукти: 2 филета от ципура, 2 с.л. светъл соев сос, сусамово олио, джинждифил, 2 люти чушки – червена и зелена, 6 стръка зелен лук, 1 с.л. оцет, ½ ч.л. захар.

Начин на приготвяне: филетата изчиствате и слагате в подходяща тенджера или тиган и слагате на котлона. В отделен съд слагате сусамовото олио, соевият сос, оцет и захар и хубаво разбивате. След като захарта се разтопи в останалите течни продукти, заливате течността върху филетата и включвате котлона.

Печена Ципура

Отгоре слагате настъргано парче джинджифил – парчето да бъде с големина около 2–3 см. Добавете също нарязаните на тънки жулиени люти чушки. Преди да ги добавите в тигана при рибата, премахнете семките им. След това нарежете половината от лука на ситно и също го изсипете върху филетата.

Покрийте с капак и оставете рибата да се задуши за няколко минути. При сервиране поднесете със сварен ориз и отгоре посипете другата част от ситно накълцания пресен лук.

Следващата рецепта е за ципура с доматен сос. Ето и какви са продуктите:

Ципура с каперси и домати

Необходими продукти: 2 филета ципура, 1 бр. жълта чушка, 3 скилидки чесън, 1 голям домат, 2–3 с.л. доматено пюре, няколко чери домати, ½ ч.ч. обезкостени маслини, 1–2 с.л. каперси, зехтин, черен пипер, сол, масло, риган.

Ципура с Домати

Начин на приготвяне: първо сложете рибата да се пече във фурната, като покриете тавата с алуминиево фолио. Преди да сложите рибата да се пече, намажете я обилно с масло През това време загрейте зехтин в подходящ съд и сложете нарязаната на ивици чушка и чесънът.

След като чесънът започне да за запържва, добавете накълцания на парчета домат, както и доматеното пюре. Подправете с черен пипер и сол. Следва да добавите и каперсите и маслините, които сте нарязали предварително.

Накрая поръсете с риган и оставете сместа да покъкри за няколко минути.

След това сложете чери доматите без да ги режете. Готвенето да продължи докато доматчетата омекнат. След като рибата се изпече, сложете филе от нея в чиния и отстрани добавете няколко лъжици от соса. За гарнитура може да добавите печени картофи с подправки.

Последното предложение е за ципура с паста от джинджифил и чесън. Пастата направете като сложите няколко скилидки чесън в кухненски робот, добавите парче масло и 1 ч.л. джинджифил. По желание сложете още черен пипер и малко сол. Намажете филе ципура с пастата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен