Виктория Бекъм безспорно е една от най-добре изглеждащите световни звезди, въпреки че надхвърли 40 години. През живота си тя е постигнала много – притежава една от най-популярните модни имеприи в света.
Освен това се радва на безрезервната любов на четирите си прекрасни деца. Тези успехи са постигнати с немалко усилия, през които звездата преминава с винаги свеж вид и във форма. И всеки си задава въпроса – как успява да го постигне?
Истината е, че Виктория Бекъм винаги е била почитател на здравословното и полезно хранене. Самата тя признава, че набляга на обявените за суперхрани продукти и следи за появата на нови такива. Такъв е случаят и с теф.
Теф е от новите суперхрани, бързо придобиваща популярност. Тя представлява сорт жито, в който не се съдържа глутен. На негово място се откриват ползотворни витамини и много протеини.
Родината на теф е Етиопия. Днес може да се открие из цяла Африка, както и все по-често в различни краища на света. Културата е позната на света от около 4000 години, а в родината си често е била продукт номер едно за изхранване на населението.
По някои признаци теф си прилича с друга популярна суперхрана, а именно – киноа. И двата продукта впечатляват с нивата на протеини. Освен това в теф се откриват още фибри, калций, както и витамините В и С.
Зрънцата теф могат да бъдат сбъркани с маково семе. Продуктът, освен полезен, е с високи калорийни нива, които обаче са бързо усвоими. В 100 г от него се съдържат 360 калории. Именно това е тайната за фина и стройна фигура на звезди като Виктория Бекъм и Гуинет Полтроу.
Освен като диетична и полезна храна теф се препоръчва и като лечебна. Добра е за диабетици, тъй като има ползотворно действие за тях. Приемът на културата помага за регулирането на кръвната захар и нивата на инсулин в кръвта.
Теф може да се приготвя и консумира като всяка друга житна култура. Може да се използва като гарнитура в комбинация със сутрешната закуска или за поръсване на салати, сладкиши или кифли.
За целта ½ чаша от зърното се добавя 2 ч.ч. вода с щипка сол. Слага се на котлона, докато заври, след което се оставя да къкри още 15-20 минути, докато попие напълно водата. Сваля се от огъня, оставя се да изстине и е готов за консумация.
Коментари