Балансираното хранене е най-подходящият вариант за нашия организъм, но дали знаем какво ни носи всяка хапка храна, която поставяме в устата си.
Ясно е, че освен за задоволяване на физиологичната нужда глад различните хранителни продукти съдържат необходими и незаменими за човек вещества.
Последни изследвания на специалисти по храненето са категорични, че вторият най-подходящ за човешкия организъм продукт след кърмата е месото. И по-точно съдържащите се в него белтъчини.
Белтъчините на месните продукти, яйцата и млякото ни доставят аминокиселини, които са много близки до аминокиселините, влизащи в състава на органите и тъканите на човека.
Поради тази причина чистото месо и вариациите, под които то се продава в магазините са най-полезни за организма ни.
Диетолозите са категорични, че замяната на животинските белтъчини с растителни не е оптимално полезният вариант при балансирано и рационално изготвяне на дневното ни меню.
На организма са нужни и двете в равна степен, за да функционира правилно и пълноценно.
Изключването им от хранителния ни режим дори за кратко време води до сериозни нарушения с обмяната на веществата и необратими патологични процеси.
Коментари