Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Какво знаете за азиатската кухня?

Какво знаете за азиатската кухня?

Индийска кухня

Пътешествието из кухнята на Азия може да ви доведе до световъртеж и пълен екстаз. Азиатските рецепти са тясно свързани с културните обичаи, съществуващи във всяка страна от този континент, с разнообразието от екзотични подправки, необичайните вкусови комбинации и зашеметяващи аромати.

Голямо значение играе тук и традицията на многото религии в Азия, според които храната не е само за тялото, но и за душата. Вкусното на тази кухня произлиза от факта, че е “слязла” от масите на големите династии.

Азиатската храна всъщност е много по-всеобхватна от китайската храна. Растителните индийски бухти пакора, които са много популярни в страната на лакомствата, предястията и подправките, непременно ще станат любими на много почитатели на азиатската кухня. Можете също да се насладите на много от красивите японски рецепти, които по-скоро наподобяват изкуство, от колкото ястие.

Пакора

Тайландците, например, си хапват дребна маринована риба с огромни очи, които се отличават с изключително неприятен аромат. Тъй като се смята, че това странно блюдо спомага мъжката потентност, жителите на Тайланд не се лишават дори за ден от миризливото ястие. По същата причина китайците редовно пият кръв от току-що разфасовано пиле.

Във Филипините пък са намерили начин да придадат особен чар на пачите яйца. За целта зародишът се оставя да се развие почти напълно, до образуването на човка, перушина и всичко останало. След това все още неизлюпеното яйце се сварява в солена вода, като след това се хапва, гарнирано със сол и оцет.

Пачи яйца по азиатски

Важен елемент на етикета на азиатската маса е техниката на сърбане. В Китай трябва да се прави силно и с вкус. В Япония, с характерните бамбукови пръчици трябва да се вземе порция дълъг макарон и с деликатен звук да го изсърбате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest