Разтоварващата диета на Дънов (Житна диета)
Pročišćujuća dijeta Danova (Dijeta sa pšenicom)
gotvach.bg»Статии»Диети»Разтоварващата диета на Дънов (Житна диета)

Разтоварващата диета на Дънов (Житна диета)

Приготвено жито за житната диета на Дънов
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Разтоварващата диета на Петър Дънов се прилага основно за прочистване на организма, но помага и в борбата с килограмите. Продължителността ѝ е няколко дни, в които се консумират само жито, ябълки, орехи, мед и много вода.

Житната диета на Петър Дънов, както е по-известна, всъщност е десетдневен хранителен режим, който има за цел да пречисти духа, ума и тялото и да ни помогне да се чувстваме жизнени, енергични, да сме здрави и от нас да се леят само положителни емоции, както твърди Учителят Дънов.

Диетата се започва винаги на пълнолуние, защото когато луната намалява, килограмите се топят по-лесно. Не бива да се спазва от хора, които имат непоносимост към глутен или жени в напреднала бременност.

сурово жито

За разлика от модерните диети, базиращи се на разнообразни хранителни продукти, в този режим се залага на семплото разнообразие от 4 продукта, в комбинация с вода и не бива да се консумира нищо друго освен тях.

През първите 9 дни можете да ядете 100 г жито, разпределени за закуска, обяд и вечеря. Дневната ви дажба включва и 3 ябълки, 9 ореха и 3 лъжици мед. Най-добре е да ги разпределите равномерно в рамките на деня, за да можете да засищате поне малко глада си.

Важно е по време на житната диета да пиете много вода – поне 1.5-2 л. на ден. Водата обаче трябва да е минерална или изворна, в никакъв случай – от чешмата.

Важно е и как се приготвя житото в диетата на Дънов. На първо място, то трябва да е чисто – да не са използвани торове и химикали при отглеждането му, затова най-добре ще е да се събере домашна реколта или да се потърсят истински житни зърна от специализиран магазин, който да гарантира тяхната чистота.

Петър Дънов

Още вечер, непосредствено преди лягане 100 г жито се запарват с 2 чаши току-що спряла да кипи вода и се оставя под капак в съд за през нощта. Веднага след ставане зърната се прецеждат, а водата от тях се изпива.

На последния ден към житото за обяд и вечеря прибавете ангелска супа. Тя се приготвя от ½ л. вода, 3 картофа, лук, праз, няколко връзки магданоз, черен пипер и сол на вкус. Сложете всички продукти и варете, докато картофите и лукът не омекнат.

След приключване на хранителния режим трябва да се има предвид, че стомахът е отвикнал от тежката храна, затова в първите няколко дни е добре да се хапват само плодове, зеленчуци, хляб и супи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest