Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Следястия с ядки, които да завършат триумфално менюто ви

Следястия с ядки, които да завършат триумфално менюто ви

3 от 3 Снимки

3. Брюкселско зеле с грозде и натрошени лешникови ядки


Необходими продукти: 500 г брюкселско зеле, 3 с. л. масло, 300 г едро черно грозде, 1 с. л. лимонов сок, 100 г натрошени лешникови ядки, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Брюкселското зеле се сварява, а гроздето се задушава за 1 мин в маслото. Всичко се изстудява и смесените грозде и брюкселско зеле се слагат в подходящ съд за сервиране, подправят се със солта, лимоновия сок и черния пипер и се поръсват с лешниковите ядки.

Когато говорим за следястия, трябва да имаме предвид, че в никакъв случай не става въпрос за десерти като торти, сладкиши, сладки рула, бонбони и всякакви други сладки.

Следястията по-скоро трябва да се възприемат като нещо малко, което се поднася под формата на мезе след основното ястие. Обикновено това може да са плодове със сирена, леки месни специалитети и всякакви млечни продукти, оформени като деликатес.

В случая ще Ви предложим 3 варианта на следястия /виж глаерията/, които са поръсени с натрошени ядки. Всяко едно от тях може да бъде поднесено както на официална вечеря или обяд, така и без да имате ангажиращ повод да се поразвихрите с нещо вкусно и апетитно в кухнята.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати