gotvach.bg»Статии»Диети»Растителна диета за детоксикация и отслабване

Растителна диета за детоксикация и отслабване

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k2k
Растителна диета за детоксикация и отслабване Нулиране на всички линкове и strong

Нова диета дава уникални резултати. Растителната диета за детоксикация и отслабване е с високо съдържание на целулоза и с ниско съдържание на мазнини, което позволява на тялото лесно да се освободи от ненужните килограми.

Изследванията доказват огромното влияние, което може да окаже целулозата в една диета. Препоръчителната дневна доза е не по-малко от 30 г.

Целулозата са силните, гъсти и гъвкави влакна, придаващи на плодовете и зеленчуците структурна цялост. Тя е главната част на растителната клетка - до 70% от растителната маса се състои от целулоза, в чийто състав влиза повече от половината количество на въглерода в биосферата.

Тя се отнася към групата на фибрите, в която влизат още пектинът, лигнинът, желатинът и слизестите вещества.

Диета

Дневната порция в растителната диета трябва да е 1 000 – 1 250 ккал за жените и 1 500 ккал за мъжете, в комбинация с най-малко 30 г целулоза.

Основните храни, които могат да се консумират, са леща, печени картофи, фасул, царевица, макарони и хляб от типово брашно. Салатните зеленчуци, както и всякакви пресни и сушени плодове – също.

Добре е да се залага на зеленчуци с малко количество калории и богати на целулоза. Такива са доматите, марулята, карфиолът, аспержите, броколите, краставиците и чушките.

Освен тях в менюто трябва да се включват и други храни, богати на целулоза, като корнфлейкс, орехи и сушени плодове. Те доставят на организма 200 ккал и 15 г целулоза.

Примерно меню на растителна диета за детокс

Ядене на салата

Закуска: ½ плодове със 140 г нискомаслено мляко; 300 г супа от леща; 2 препечени филийки от типов хляб, леко намазани с масло; 1 портокал.

Обяд: Омлет от кресон и свежи билки; 115 г пресен или замразен грах; 220 г компот от праскови с ниско съдържание на захар;

Вечеря: Останалата смес богата на целулоза със 140 г мляко; ябълка или круша.

Диетата гарантира сваляне на до 1.4 кг седмично. За запазване на теглото диетолозите препоръчват да преминете изцяло към продукти от типово брашно, както и да си наложите прием на голямо количество плодове всеки ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest