Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Сладоледени лакомства, които не са за изпускане

Сладоледени лакомства, които не са за изпускане

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
Сладолед

Сладоледът – този сладък замразен десерт, е любим на млади и стари. Освен консумиран самостоятелно, той може да бъде и основа в много изкусителни рецепти. Тук ще намерите три рецепти за неустоими сладоледени лакомства.

Сладоледен чийзкейк

Необходими продукти: 250 г крем сирене, 1/3 ч.ч. захар, 1 ванилия, 1/2 ч.ч. сметана, 100 г тоблерон или друг шоколад, 1.25 л ванилов сладолед

Начин на приготвяне: Сиренето, захарта и ванилията се разбиват на гладък крем. Постепенно се добавя сметаната при постоянно разбиване. В полученото се добавят нарязаният на парченца шоколад и леко омекналият сладолед. Сложете сместа в кутия и затворете плътно. Прибира се във фризер за 4-5 часа.

Сладоледен йогурт с плодове

Необходими продукти: 100 г течна сметана, 200 г плодове (череши, ягоди, малини, праскови), 300 г кисело мляко, 1 с.л. захар или мед

Йогурт

Начин на приготвяне: Плодовете се измиват, почистват и пасират с половината от сметаната и захарта. Постепенно се добавя и останалата сметана и се разбива до получаване на гъст крем. Последно се добавя киселото мляко и се разбърква.

Получената смес се слага в пластмасова кутия и се прибира във фризера. Сладоледът се разбърква през 1 час. Готов е след 5 часа.

Сладоледен сандвич

Необходими продукти:

За блата: 120 г краве масло, 100 г брашно, 60 г овесени ядки, 100 г захар

За крема: 500 г сирене Маскарпоне, 200 г подсладено кондензирано мляко, 150 мл сладкарска сметана, 200 г ягоди, 1 шушулка ванилия

Начин на приготвяне: Овесените ядки и маслото се разбиват с блендер. Смесват се със захарта и брашното. Полученото се изсипва в тава и се пече в предварително загрята на 180 фурна до златисто. По време на печенето се разбърква, за да се получат хрупкави трохи.

Маскарпонето и кондензираното мляко се смесват. Подправят се с разполовената шушулка ванилия. Ягодите се пасират и се прецеждат. Добавят се към течната смес, заедно с добре разбитата сметана. Разбърква се и се добавят останалите ягоди, нарязани на парченца.

Половината от изстиналата хрупкава смес се разстила в тавичка. Притиска се, намазва се с крема и се заглажда. Отгоре се поръсва с останалата хрупкава смес и се оставя във фризер за около 4 часа. Десертът се вади преди консумация и се нарязва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest