Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три вкусни идеи за кюфтета от морски деликатеси

Три вкусни идеи за кюфтета от морски деликатеси

2 от 3 Снимки

Кюфтета от скариди


Необходими продукти: 650 г сварени и почистени скариди, 3 с.л. брашно, няколко стръка пресен лук, 1 яйце, 2 скилидки чесън, кората от половин лимон, 1 ч.л. куркума, няколко стръка копър, 1 с.л. зехтин, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Скаридите, лукът, скилидките чесън и копърът се нарязват на ситно и се смилат с помощта на чопър или блендер. Към тях се прибавят всички останали подправки без зехтина и всичко отново се разбива добре докато се получи гъста каша, от която да могат да се оформят кюфтенца. Тавата, в която ще се пекат, се намазва със зехтина и в нея се подреждат кюфтенцата. Пекат се в умерена фурна за няколко минути и могат да бъдат сервирани както топли, така и студени.

Ако Ви е втръснало са приготвяте или да консумирате месни кюфтета, можете спокойно да се научите как да си ги приготвяте от риба или от морски дарове.

Обикновено те стават много по-бързо от стандартните кюфтенца с кайма, тъй като термичната обработка на рибата изисква по-малко време.

А по вкус по нищо не отстъпват на своите събратя. Ето 3 варианта, които може да разгледате в горната галерия и да изберете кой от тях ви харесва най-много.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати