Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три рецепти за вкусни рибни кюфтенца

Три рецепти за вкусни рибни кюфтенца

рибни кюфтенца

Кюфтета от риба или от морски дарове са един атрактивен вариант, ако искате да впечатлите своите гости. Могат да бъдат приготвени както от прясна, така и от консервирана риба, но трябва да се внимава да няма никакви костици.

Обикновено се сервират заедно с гарнитура от зеленчуци - топли или студени, но могат да бъдат поднесени и заедно с предварително приготвен сос или пък набучени на шишчета. В случая Ви предлагаме 3 различни рецепти за рибни кюфтенца, с които да разнообразявате менюто си:

Кюфтета от щука

Необходими продукти: 90 г филе от щука, 3 яйца, 75 г сметана, 15 г галета, 15 г брашно, 15 г зехтин, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Рибното филе се смила и към него се добавят подправките, сметаната и 1 яйце. Тази смес се изсипва в метални формички, които се варят на водна баня докато се сгъсти пълнежът им. След това сместа се изважда, охладените кюфтета се овалват в брашното, галетата и разбитите яйца и се изпържват в зехтина от двете страни.

Естрагонови рибни кюфтенца

кюфтета от риба

Необходими продукти: 500 г смляно филе от сьомга, 2 с. л. майонеза, 2 с. л. кетчуп, 1 ч. л. горчица, 1 с. л. лимонов сок, 180 г галета, 50 г масло, няколко стръка зелен лук, сол, черен пипер и естрагон на вкус.

Начин на приготвяне: Рибното филе се смесва със всички останали продукти без маслото, като се оставя малко галета за овалване на рибните кюфтенца. От приготвената рибна смес се оформят топчета, които се овалват в галета и се изпържват до златисто в маслото.

Рибни кюфтета с пилешко месо

Необходими продукти: 60 г рибно филе, 100 г кайма от пилешко филе, 40 г хляб, 50 мл прясно мляко, 10 г масло, 3 яйца, 50 г галета, сол и черен пипер на вкус, мазнина за пържене.

Начин на приготвяне: Рибната и пилешката кайма се смесват и към тях се добавят предварително накиснатият в млякото хляб, маслото, 1 яйце, сол и черен пипер на вкус. Всичко се разбърква добре и от тази смес се оформят кюфтенца. Потапят се в разбитите яйца, овалват се в галетата и се изпържват до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest