Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три рецепти за вкусни рибни кюфтенца

Три рецепти за вкусни рибни кюфтенца

рибни кюфтенца
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см-45%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см
29.00 лв.
16.05 лв.

Кюфтета от риба или от морски дарове са един атрактивен вариант, ако искате да впечатлите своите гости. Могат да бъдат приготвени както от прясна, така и от консервирана риба, но трябва да се внимава да няма никакви костици.

Обикновено се сервират заедно с гарнитура от зеленчуци - топли или студени, но могат да бъдат поднесени и заедно с предварително приготвен сос или пък набучени на шишчета. В случая Ви предлагаме 3 различни рецепти за рибни кюфтенца, с които да разнообразявате менюто си:

Кюфтета от щука

Необходими продукти: 90 г филе от щука, 3 яйца, 75 г сметана, 15 г галета, 15 г брашно, 15 г зехтин, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Рибното филе се смила и към него се добавят подправките, сметаната и 1 яйце. Тази смес се изсипва в метални формички, които се варят на водна баня докато се сгъсти пълнежът им. След това сместа се изважда, охладените кюфтета се овалват в брашното, галетата и разбитите яйца и се изпържват в зехтина от двете страни.

Естрагонови рибни кюфтенца

кюфтета от риба

Необходими продукти: 500 г смляно филе от сьомга, 2 с. л. майонеза, 2 с. л. кетчуп, 1 ч. л. горчица, 1 с. л. лимонов сок, 180 г галета, 50 г масло, няколко стръка зелен лук, сол, черен пипер и естрагон на вкус.

Начин на приготвяне: Рибното филе се смесва със всички останали продукти без маслото, като се оставя малко галета за овалване на рибните кюфтенца. От приготвената рибна смес се оформят топчета, които се овалват в галета и се изпържват до златисто в маслото.

Рибни кюфтета с пилешко месо

Необходими продукти: 60 г рибно филе, 100 г кайма от пилешко филе, 40 г хляб, 50 мл прясно мляко, 10 г масло, 3 яйца, 50 г галета, сол и черен пипер на вкус, мазнина за пържене.

Начин на приготвяне: Рибната и пилешката кайма се смесват и към тях се добавят предварително накиснатият в млякото хляб, маслото, 1 яйце, сол и черен пипер на вкус. Всичко се разбърква добре и от тази смес се оформят кюфтенца. Потапят се в разбитите яйца, овалват се в галетата и се изпържват до златисто.

Опитай и другите ни предложения за рибни кюфтета, рибни крокети или тези вкусни пилешки кюфтета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest