Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Ето го и най-вкусният начин да сготвите спанак

Ето го и най-вкусният начин да сготвите спанак

3 от 3 Снимки

1. Кюфтета от спанак и киселец


Необходими продукти: 1 кг спанак, 1 яйце, 250 г киселец, 150 г галета, 25 г брашно, 350 мл прясно мляко, 30 г масло, сол и черен пипер на вкус, олио за пържене.

Начин на приготвяне: Спанакът и киселецът се измиват, сваряват, прецеждат и пасират. Галетата се залива с горещото мляко и след като изстине, се прибавя към зеленчуците заедно с разтопеното масло, 1 яйце, сол и черен пипер на вкус. Всичко се разбърква добре и от тази смес се оформят кюфтенца, които се овалват в брашно и се изпържват в предварително загрятото олио.

Спанакът, чиято родина е Средна и Мала Азия, е сред най-полезните зелени зеленчуци. Той е много богат на витамин С, А, витамините от В група и витамин К, но най-ценен е заради голямото количество минерални соли и хранителни вещества, които съдържа.

Особено подходящ е за хората, страдащи от анемии, а според по-възрастните хора всеки човек трябва да консумира спанак поне веднъж на ден.

Ето защо е добре да се научите как да си го приготвяте, като много популярни и страшно апетитни са рецептите за спаначени кюфтенца. В описаните по-горе в галерията 3 рецепти спанакът е сварен или задушен, но имайте предвид, че съвсем спокойно можете да го приготвяте и пресен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати