Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Само няколко чушки и вечерята е готова!

Само няколко чушки и вечерята е готова!

Рецепти с чушки

Много често се случва да се върнете изморени от работа и тепърва да мислите какво да приготвите за вечеря на семейството си. Ако разполагате с пресни или консервирани чушки, това не би било никакъв проблем, тъй като освен че има варианти как бързо да ги приготвите и да ги поднесете, те са и сред най-богатите източници на витамин С. Ето 3 изпитани рецепти, които ще Ви отнемат само няколко минути:

Чушки, пълнени със сирене и ароматни билки

Необходими продукти: 6 -7 чушки, подходящи за пълнене, 400 г крема сирене, няколко маслини без костилката, 1 скилидка счукан чесън, няколко стръка копър и магданоз, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: В купа се смесват крема сиренето, нарязаните маслини, чесънът, магданозът и копърът. Към тях се добавя и 1 от чушките, която е нарязана на възможно най-ситно. Всичко се разбърква добре и се подправя с черен пипер и ако е необходимо - сол на вкус. Отново се разбърква.

Пълнени чушки

Чушките се изтърбушват, измиват се и се пълнят с така приготвената смес. Нарязват се на по-едри шайби и се сервират. Тази бърза вечеря е достатъчно засищаща и същевременно много полезна, тъй като всички продукти са пресни и не претърпяват термична обработка. Може също така да послужи и за предястие, ако сте решили да каните гости.

Пържени чушки с яйца и домати

Необходими продукти: 10 чушки, 5 домата, 6 яйца, сол и черен пипер на вкус, 3 с. л. мазнина

Начин на приготвяне: Чушките се почистват от семето, като най-добре ястието става от т. нар. селски пипер. След това се нарязват на ивички и се запържват в мазнината. След като омекнат, към тях се добавят и настърганите домати. Котлонът се намалява и манджата се оставя да къкри, докато течността се изпари. Отгоре се чукват яйцата, подправя се със сол и черен пипер и леко се разбърква, докато ястието се сгъсти. Може да бъде поднесено както топло, така и студено.

Чушки с яйца

Печени чушки с кисело мляко, яйца и сирене

Необходими продукти: 1 буркан печени и обелени чушки, 500 г натрошено сирене, 1 кофичка кисело мляко, 3 яйца, 1 с. л. брашно, 1 скилидка счукан чесън, няколко стръка пресен магданоз, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Чушките се нарязват и се смесват с натрошеното сирене, 1 от яйцата, черен пипер, ситно нарязания магданоз, чесъна и ако е необходимо - сол. Всичко се разбърква добре и се изсипва в намазнена тавичка, която се слага да се запече за около 15 минути в предварително загряна фурна. Останалите яйца се разбиват заедно с брашното и киселото мляко и с тях се залива ястието. Пече се, докато се оформи коричка по повърхността на тавичката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest