gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Диетолозите никога не докосват тези храни!

Диетолозите никога не докосват тези храни!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k2k
Хотдог
Стилен свещник на дървена стойка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Стилен свещник на дървена стойка
5.40 лв.
Виж ››

Колкото и да се стараем, всеки от нас от време на време посяга към забранените храни. Това важи и за диетолозите, които непрестанно дават препоръки за здравословното хранене. Но дори и те никога не си позволяват тези храни:

Бекон

Бекон

Един от най-популярните диетолози в САЩ - Бони Тауб-Дикс, собственик на сайта betterthatdieting, заявява, че никога не би си позволил да докосне бекон. Около 70% от състава му са мазнини, а във всяко парче се съдържат 200 мг натрий. А никой не се ограничава само с едно парче.

Солети

Солети

Диетологът Кери Гласман категорично заявява, че никога не би посегнала към солетите. В тях не се съдържат нито протеини, нито фибри или полезни мазнини – практическо абсолютно нищо полезно. Напротив – солетите са пълни с вредни вещества, което ги прави забранени за всички, които искат да се хранят здравословно.

Напитки с кафе

Кафето в малки количества не пречи на здравословния режим. Напитките с кафе обаче са пълни със захар и изкуствени подсладители, заявява Мануел Вилакорта, автор на няколко книги за здравословно хранене. В някои от тези напитки захарта е дори повече, отколкото в две кенчета кола. Освен че е нездравословно, това е и изключително калорично.

Хотдог

Никога няма да видите диетолога на Today show по NBC да похапва хотдог. Според него сандвичът е съставен само от едно – тлъстина.

Обезмаслени млечни сосове

Сосове

Обезмаслените млечни сосове и топинги – това са нещата, които Ели Кригер, тв звезда и известен автор на книги, никога не си позволява. Много по-вкусен и здравословен вариант са киселото мляко или прясната сметана.

Диетични напитки

Диетологът Шарън Палмър, автор на Plant-Powered for Life заявява, че едно от най-вредните неща изобщо са диетичните напитки. Въпреки че в тях няма захар, заместващите ги субстанции са поне няколко пъти по-вредна от нея. Много по-добре би било просто да пиете вода, прясно изцедени сокове, чай, дори кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest