Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Чудиш се какво да сготвиш бързо за вечеря? Имаме отговора

Чудиш се какво да сготвиш бързо за вечеря? Имаме отговора

Гювечета
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.

Гозбите, приготвени в гювечета, са едни от най-бързите и вкусни – няма значение дали става дума за нещо постно или за ястие с месо. Освен че стават действително бързо, може да се импровизира – дори нещо да ви липсва от самата рецепта, винаги можете да го замените или да не го слагате.

А много често няколко съвсем несъвместими продукта от хладилника могат да се превърнат в прекрасна вечеря благодарение на гювечетата.

Край на жегата означава и начало на по-сериозното меню – с повече месо, тестени продукти и пр. Предлагаме ви рецепти за свинско месо с праз на фурна, които са приготвени в гювечета.

Всъщност рецептата позволяват на всяка домакиня да импровизира допълнително, но и така приготвени ще ви се харесат.

За първата рецепта ще ви трябват следните продукти:

Гювечета със свинско месо, праз и яйца

Необходими продукти: 1 кг месо, 4 стръка праз, 7 яйца, сол, черен пипер, твърдо сирене, червен пипер, около 600 мл кисело мляко, вода и олио

Гювече

Начин на приготвяне: Първо, пригответе месото – нарежете го на малки хапки и го сложете в подходящ съд на котлона да се запържи в мазнината. Добавете и около една кафена чашка вода и похлупете – месото трябва да се задуши. След няколко минути отделете капака и изчакайте водата да се изпари. Следва добавянето на праза, който сте почистили и нарязали. Можете да го нарежете по желание – на кубчета, на пръчици и пр. Сложете го при месото и хубаво разбъркайте.

След като омекне, сложете около 150 грама сирене към сместа – нарежете или натрошете на ситно, добавете червен и черен пипер, ако е нужно - и малко сол. Свалете от котлона и изчакайте да изстине гозбата. Следва да разбиете яйцата, да ги добавите към киселото мляко и да посолите сместа. Изсипете яйчената смес при месото и праза, разбъркайте и след това започнете да разпределяте по гювечетата. Печете във фурна – около 180- 200 градуса.

Можете да си направите и друга рецепта, която директно ще печете във фурна. За нея ви трябва около половин килограм месо, 2 праза, няколко картофа, пипер, доматен сок, чубрица и сол. Нарязаните продукти се разбъркват добре и се нареждат в намазнени гювечета – посолете, добавете чубрица и малко вода, както и доматеният сок. Печете до готовност на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest