Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Какво да сготвим за вечеря

Какво да сготвим за вечеря

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Бързи гювечета

Забързаното темпо на живота не ни дава време да се отдадем на любимите си удоволствия, а също така и да обърнем внимание на храненето. Все по-често посягаме към полуфабрикати, за да спестим време от готвене.

Съществуват много рецепти за бърза вечеря, които не отнемат много време, а резултатът изненадва приятно. С малко фантазия и желание ще се радвате на вкусна вечеря седем дни в седмицата.

Едно от най-лесните ястия е домашният дюнер, който се приготвя бързо и лесно, когато искате да се насладите на този вид храна. Нарежете на ситно зеле, настържете моркови и краставици, нарежете на ситно сварено пилешко месо или шунка.

Добавете майонеза и кетчуп, както и сол на вкус. Загърнете цялата тази вкусотия в арабско хлебче, стоплете една-две минути в микровълновата и дюнерът ви е готов.

Специалитетът за вечеря в гювечета става малко по-бавно, но резултатът е невероятен. Сваряват се картофи, обелват се и се нарязват на ситно.

Дъното на гювечетата се намазва с майонеза, отгоре се нареждат картофите, поръсват се с подправки, добавят се мариновани гъби или нарязани зеленчуци по избор и се залива с майонеза.

Готвене за вечеря

По желание в гювечето може да добавите малко доматено пюре, сирене или парче кашкавал. Ако добавите и някакъв вид опушено месо, цялото ястие ще придобие приятен опушен аромат. Гювечетата се пекат половин час на фурна.

Друг вариант за бърза вечеря е месо по френски. То е много вкусно и става бързо. Необходими са ви половин килограм картофи, които се сваряват, обелват се и се нарязват на тънки кръгчета.

Месото – около 300 грама пилешко или свинско – се нарязва на малки кубчета, смесва се с майонеза и подправки по вкус. Месото се слага в тава, намазана с мазнина.

Отгоре се нареждат картофените резенчета. Тя се залива с майонеза. Поръсва се с настърган кашкавал и отгоре се напръсква с малко майонеза, за да не изгори кашкавалът.

Друг вариант на месото по френски е по-лесен за приготвяне. 400 грама пилешко или свинско месо се нарязва на тънки дребни ивици. Смесва се с майонеза и подправки, слага се в тава с мазнина и се пече на среден огън.

За да остане месото сочно, постоянно трябва да се разбърква и от време на време да се полива с вряла вода. Горещото месо се поръсва със зелени подправки преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest