gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да готвим замразени миди?

Как да готвим замразени миди?

Миди
Двойна иноксова тенджера за миди - 20 см
Качество без компромис:
Двойна иноксова тенджера за миди - 20 см
70.00 лв.
Виж ››

Месото на мидите е вкусно, полезно и от него почти не се пълнее. В 100 грама от него е съдържат едва 50 калории.

Отделно от това то съдържа огромни количества качествени протеини, витамин Е, витамин В, както и полиненаситени киселини, магнезий, йод и калций.

За добро или зло, близо 85 процента от продаваните в България миди могат да бъдат намерени единствено в замразено състояние.

Това налага да знаете как трябва да бъдат подготвени вкусните мекотели по начин, който да запази вкусовите им качества и полезните вещества, съдържащи се в месото им.

Първото и най-важното, което трябва да знаете, когато купувате замразени миди, е как да изберете качествени такива, приготвени за съхранение по най-правилния начин. Това може лесно да се провери, ако разгледате самите миди в опаковката.

Яхния с Миди

Нито една от тях не бива да е отворена, защото в противен случай най-вероятно няма да са годни за консумация или най-малкото вкусовите им качества ще са значително по-ниски.

Ако пазарувате направо месо от миди, то трябва да е светложълто на цвят, да е еластично и да има свеж морски аромат.

В зависимост от рецептата, която ще приготвите, мидите трябва да се обработят по специфичен начин. Ако ще готвите целите миди без да махате черупките, не е нужно предварително размразяване преди топлинната обработка. Когато обаче ви е нужно само место, можете да размразите мидите на котлона в съд, пълен с гореща вода.

Месото трябва да бъде старателно измито, защото в черупките понякога се натрупва пясък. Веднъж извадено месото се измива повторно и се изчиства от израстъци и образувания от морски водорасли.

След като този подготвителен процес е завършен, може да се премине към непосредственото готвене. Има много рецепти за вкусни ястия, направени с миди и ви предлагаме да разгледате тези конкрентни предложения за вкусни рецепти с миди:

- панирани миди;

- миди с ориз;

- миди Сен Жак;

- бели пясъчни миди;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest