Канелата е много ароматна подправка, която е съвместима с много вкусни ястия. Използва се и при приготвянето на напитки. Добавя вкус към съдържанието на хранителните вещества.
Произхожда от Южна и Югоизточна Азия.
Канелата е с вечно зелени листа, ароматно тяло. Получава се чрез смилането на кората на дървото на канелата. Използва се както на прах, така и под формата на кори.
Подправката улеснява храносмилането. Използването на канела в чая, напитките и ястията предотвратява подуването на корема и го успокоява. Играе активна рола при циркулярните нарушения, недостиг на въздух. Играе още активна роля при елиминирането на проблеми като анорексия. Може да се приготвя вкусен чай с канела.
Известно е приготвянето на овче месо с канела. Използва още при приготвянето на прясно мляко, сладкиши с ориз. Придава страхотен вкус при приготвянето на кекс, пайове. Особено често се приготвя кекс с моркови и канела.
При приготвянето на различни видове риба също се използва канела. Към водата, в която се готви рибата, може да се добави една чаена лъжичка канела.
През зимния сезон канелата се използва за овкусяване на напитки от орхидея и горещо червено вино.
При консумацията на мед на закуска използването на канела действа противогрипно. Мед с канела е чудесен еликсир срещу болести.
Приготвяното мюсли за закуска може да се подслади с мед и канела. Получава се много важна хранителна добавка.
Добавянето на карамфил и канела към сутрешния чай е едно чудесно ново начало на деня.
Приготвянето на чай с ябълки, канела, карамфил и черен пипер ускорява метаболизма и спомагат за изгарянето на мазнините.
Коментари