Грейпфрутът е цитрусов плод, който, ако се консумира в нормални количества, може да се каже, че е много полезен плод. Ако се прекалява с консумацията му обаче, може да има и доста негативни странични ефекти.
Вижте при които здравословни проблеми хапването на грейпфрут може да се окаже Ваш мощен здравословен съюзник.
- Втвърдяване на артериите (атеросклероза);
- Псориазис - заболяване на кожата;
- Затлъстяване;
- Астма - грейпфрутът и цитрусовите плодове са богати на витамин С, могат да помогнат за подобряване на белодробната функция;
- Екзема (атопичен дерматит) - при хора, страдащи от екзема, плодът може да помогне за намаляване на стомашното разтройство, настъпило при промяна на чревните бактерии;
- Висок холестерол - приемът по 1 капсула екстракт от грейпфрут на ден в продължение на 16 седмици може да намали нивото на холестерола. Хората ядат по един грейпфрут на ден за намаляване на общия холестерол и LDL холестерола;
- Загуба на тегло – помага при хората с наднормено тегло;
- За предотвратяване на рак;
- Мускулна умора;
- Насърчаване на растежа на косата;
- Стягане на кожата;
- Намаляване на акне;
- За лечение на главоболие;
- Стрес;
- Депресия;
- Инфекции;
- Храносмилателни оплаквания;
- Гъбични инфекции (вагинално).
Екстрактът от семената на грейпфрут има лечебно действие за бактериалните инфекции в устната кухина, вирусни и гъбични инфекции.
Маслото от грейпфрут се нанася върху кожата, помага при кожни проблеми и е добро за акне и мазна кожа. В същото време при простуда и грип (инфлуенца) е средство за лечение.
Екстрактът от грейпфрут се използва като препарат за почистване на леки кожни раздразнения, прилага се като първа помощ на лицето.
Също така се използва за лечение на ушна инфекция, като вода за уста, за болки в гърлото, zа изплакване на зъбите, спомага за здрави венци и гингивит, kato ароматизатор на устната кухина.
Коментари