Ако винаги ти се е искало да разбереш какво се случва в кухнята на Китайските ресторанти, то днес е щастливият ти ден. Служител в потомствен китайски ресторант, който е прекарал целия си живот там е решил да сподели с вас важни неща, които вие вероятно не знаете.
1. Тайната на автентичната Китайска храна е в соса - повечето хора, които някога са опитвали да правят подобни ястия у дома, споделят, че домашно приготвени, те далеч нямат познатия от заведенията вкус.
2. Без значение дали вярвате или не тиганът е от решаващо значение при приготвянето на китайски ястия - ако мечтаете да приготвите перфектното китайско по-добре купете Уок и веднага ще забележите разликата.
3. Тайната на перфектното пилешко месо е в пърженето - мариновайте месото предварително, сгорещете маслото, пуснете пилешкото в силно сгорещеното олио, след което намалете силата на котлона за да се сготви месото и отвътре. Веднага, след като го извадите, докато още е горещо го полейте с подходящия сос.
4. Ако снимките на менюто ви изглеждат перфектни не очаквайте, че със сигурност ще получите същите ястия и на вашата маса. Голяма част от Китайските ресторанти използват едни и същи снимки, когато правят менютата си.
![Китайско с гъби](/files/lib/600x350/kitaisko-s-gabi.webp)
5. Не вярвайте на ресторант, който прокламира здравословно хранене и се опитва да ви убеди, че не използва Мононатриев Глутамат при приготвянето на ястията си - дори и да не добавят допълнителен такъв, то той със сигурност присъства в състава на китайските сосове.
6. Храната в Монголски стил е абсолютен разкош- интересна комбинация от сладко, пикантно и добре подправено. Ако попаднете на ресторант, предлагащ Монголска кухня не се свенете да поръчате. Ще останете доволни!
7. Нещото, което определено няма нужда да опитвате в китайски ресторант са пържените картофки. Тях ги има навсякъде, така че е по-добре да не си пропилявате времето и шанса, а да опитате нови, интересни и екзотични вкусове.
Дано се сетите за тези съвети, следващия път, когато отворите менюто в кварталния Китайски ресторант.
Коментари