Кардамонът е ароматна подправка с много привлекателен аромат. Неговите ярки зелени шушулки крият малки черни перлички с вкус и аромат, чиято сила обогатява вкусовите свойства на широк спектър от ястия. И не само.
Кардамонът се сравнява с ванилията и неслучайно в Индия той я замества в много рецепти. Кардамонът има и доста предимства - може да се използва и в пикантни ястия.
Кардамонът се предлага в две разновидности: зелен и кафяв. В магазините за здравословни храни можете да намерите също и бели кардамонови шушулки, които са преминали през процес на избелване. Кафявият кардамон е по-голям по размер и е с неясен вкус. Затова се препоръчва използването на зелен кардамон, който има по-деликатен вкус и е по-ароматен.
Как да използваме кардамона и да се възползваме от неговата оригиналност, вижте в галерията горе.
Коментари