Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»На бас, че досега не сте използвали кардамона така

На бас, че досега не сте използвали кардамона така

1 от 5 Снимки

1. Кардамон вместо ванилия


Използвайте кардамон вместо ванилия следващия път, когато си правите домашен сладолед. Разделете шушулките на кардамона и го добавете към млякото. Оставете млякото да поеме аромата на подправката от малки семена. Оставете да изстине преди филтриране;

Кардамонът е ароматна подправка с много привлекателен аромат. Неговите ярки зелени шушулки крият малки черни перлички с вкус и аромат, чиято сила обогатява вкусовите свойства на широк спектър от ястия. И не само.

Кардамонът се сравнява с ванилията и неслучайно в Индия той я замества в много рецепти. Кардамонът има и доста предимства - може да се използва и в пикантни ястия.

Кардамонът се предлага в две разновидности: зелен и кафяв. В магазините за здравословни храни можете да намерите също и бели кардамонови шушулки, които са преминали през процес на избелване. Кафявият кардамон е по-голям по размер и е с неясен вкус. Затова се препоръчва използването на зелен кардамон, който има по-деликатен вкус и е по-ароматен.

Как да използваме кардамона и да се възползваме от неговата оригиналност, вижте в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен