Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»На бас, че досега не сте използвали кардамона така

На бас, че досега не сте използвали кардамона така

5 от 5 Снимки

5. Чай от кардамон


Кардамонът е подправка, която се използва повече в кухнята. Въпреки това в много източни култури се използва и за направата на ароматен чай. Тази подправка има много силен аромат, който обикновено доминира над другите подправки.

Силната миризма се дължи на маслата, намиращи се в семената. Предполагаемите ползи за здравето от кардамон, идват от тези масла, които включват терпинен, борнеол, евкалиптол, камфор и лимонен.

Чаят на кардамон се приготвя чрез смачкване на семената, които след това се слагат във вряща вода, за да се освободят полезните масла.

Според много историци кардамонът бил пръв помощник при храносмилателните проблеми на нашите предци в продължение на векове. Той се използва в медицината за лечение на червата, против газове, киселини в стомаха, стомашни болки, стомашни разстройства и спазми. Чай с кардамон помага на тялото да се освободи от токсините.

Кардамонът е ароматна подправка с много привлекателен аромат. Неговите ярки зелени шушулки крият малки черни перлички с вкус и аромат, чиято сила обогатява вкусовите свойства на широк спектър от ястия. И не само.

Кардамонът се сравнява с ванилията и неслучайно в Индия той я замества в много рецепти. Кардамонът има и доста предимства - може да се използва и в пикантни ястия.

Кардамонът се предлага в две разновидности: зелен и кафяв. В магазините за здравословни храни можете да намерите също и бели кардамонови шушулки, които са преминали през процес на избелване. Кафявият кардамон е по-голям по размер и е с неясен вкус. Затова се препоръчва използването на зелен кардамон, който има по-деликатен вкус и е по-ароматен.

Как да използваме кардамона и да се възползваме от неговата оригиналност, вижте в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати