Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»На бас, че досега не сте използвали кардамона така

На бас, че досега не сте използвали кардамона така

2 от 5 Снимки

2. Кардамонова захар


Разделете кардамоновите шушулки с лъжица и вземете малките семена, които са вътре. Поставете семената в хаванче и ги счукайте заедно с една чаена лъжичка захар. Използвайте кардамоновата захар в напитки или в тестени изделия;

Кардамонът е ароматна подправка с много привлекателен аромат. Неговите ярки зелени шушулки крият малки черни перлички с вкус и аромат, чиято сила обогатява вкусовите свойства на широк спектър от ястия. И не само.

Кардамонът се сравнява с ванилията и неслучайно в Индия той я замества в много рецепти. Кардамонът има и доста предимства - може да се използва и в пикантни ястия.

Кардамонът се предлага в две разновидности: зелен и кафяв. В магазините за здравословни храни можете да намерите също и бели кардамонови шушулки, които са преминали през процес на избелване. Кафявият кардамон е по-голям по размер и е с неясен вкус. Затова се препоръчва използването на зелен кардамон, който има по-деликатен вкус и е по-ароматен.

Как да използваме кардамона и да се възползваме от неговата оригиналност, вижте в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати