Малко са българите, които не обичат зимно време да седнат на трапезата с чаша вино в ръка или на по ракийка. А още по-добре и ако те са греяни и ако в стаята има запалена камина. Човек направо се размечтава пред тази идилична картинка и започва с нетърпение да чака настъпването на зимата и падането на първия сняг.
Но не Ви ли липсва нещо към греяното вино? Може би хубаво мезенце? И надали има нещо по-подходящо от изсушения суджук. А той се изсушава още на есен, преди настъпването на зимата.
Мнозина от нас не знаят как се суши суджук и си мислят, че си струва само ако се изсушава домашно приготвеният суджук. Е да, добре е и сами да си го приготвим, но не винаги можем да се снабдим с прясно домашно месо. Затова можем да прибегнем и до купешкия суджук, стига да знаем, че е от сигурен източник. Купуването лесно, но как да го изсушим, ако досега никога не сме се сблъсквали с тази дейност, вижте съветите в галерията горе.
Коментари