Gotvach.bg»Статии»Диети»Ананасът топи лесно килцата

Ананасът топи лесно килцата

Ананас

Зимата лека-полека си отива и скоро ще дойде времето, в което ще трябва да се освободим от зимните дрехи. А точно те досега са крили някои и друг натрупан килограм.

Диетолози твърдят, че с помощта на ананаса можем да се разделим с излишното тегло и то бързо-бързо - само за седмица.

Тропическият плод е ценен за организма, тъй като му осигурява калий, цинк и магнезий. Калият е нужен за работата на сърцето и бъбреците. Цинкът поддържа здравето на кожата, а магнезият е важен за нервната и костната система.

Напитка с Ананас

Какво трябва да правите по време на ананасовата диета? Според американски специалисти не е нужно да спазвате строг хранителен режим. Достатъчно е след всяко хранене да изпивате по една чаша сок от ананас.

Тропическият плод способства за разграждането на мазнините и възпрепятства тяхното натрупване, като същевременно му доставя големи количества минерали и витамин С.

По време на диетата с ананас диетолозите съветват да се пият още течности: чай или минерална вода.

Ето какво още съдържа ананасът: 50% вода, 10% захари, целулоза. Витамини А и С, йод. Ананасът съдържа ензима бромелин, който стимулира храносмилането и разгражда мазнините.

Сокът на ананаса има антиоксидантно действие. Консумирането на този плод подобрява метаболизма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
 Наталия
Наталия
23.05.2013 18:33
Как си противоречите... Първо няма плод, който да топи мазнини, после ананасът го правел...
0
0
Unorthodox
Unorthodox
23.05.2013 12:47
Много слабо. Аз взимам Бромелаин на добавка и съм се интересувал по повода. Горе долу 100 ананаса съдържат нужната доза бромелаин, като ако човек реши да си набавя бромелаина от ананаси, а не под формата на капсули, негативите от огромното количество захари далеч надхвърлят ползите на бромелаина. Освен това няма такова нещо, че бромелаинът топи мазнините и стимулира храносмилането. Бромелаинът е ензим, който помага за усвояването на белтъците и потиска възпалителните простагландини в тялото.
Моля ви правете си малко проучване преди да пишете глупости.
0
0
Lina Mari
Lina Mari
26.07.2011 12:47
Ще го опитам това с ананаса.
1
1