Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Внимание! Полезните храни, които могат да ви убият

Внимание! Полезните храни, които могат да ви убият

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
2 от 6 Снимки

Зрял боб


В него се съдържа фитохемаглутинин – вещество, което може да ви убие. Това е и причината зрелият боб задължително да се кисне преди термична обработка. Нужни са поне няколко часа, иначе рискувате да си докарате стомашно-чревно натравяне.

Здравословната диета и консумирането на полезни храни са основни за постигането на добро здраве и дълъг живот. Както с всяко правило обаче, и това си има своите изключения или по-точно - отклонения от правилото.

Здравословните храни са здравословни, но само ако са приготвени правилно. Всяка храна, която не търпи правилната термична обработка, се превръща в отрова.

Когато готвите здравословни продукти, трябва да знаете кога полезните им качества стават отрицателни. Термичната обработка е също толкова важна, колкото и съхранението и начинът на консумация. Вижте в горната галерия с кои полезни храни трябва да бъдете внимателни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати