Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Запознайте се с 5-те основни видa суши

Запознайте се с 5-те основни видa суши

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
3 от 5 Снимки

3. Нагири


В основата му стои топка ориз, най-често оформена в правоъгълна форма. Върху нея има парче маринована риба. Използваните видове риба са всевъзможни - риба тон, скарида, сьомга, змиорка, калмар, октопод или каквото може да предложи готвача. Повечето нагири са сурови и са прекрасно начало за всеки, който се потапя за пръв път в света на сушито.

Сушито – тази любима екзотична храна, е обичана и почитана от хора по целия свят. Разновидностите са много, но основните видове са пет.

Родината на сушито е Япония. Тази храна става популярна там още през 19-ти век. Сушито има специфики както на приготвяне, така и на ядене. То е толкова вкусно, че се харесва във всяка точка на планетата.

Както при всяка кухня и най-обичаните ѝ храни, така и при сушито има много видове. Всичко обаче се гради върху основните пет. Кои са петте основни типове хапки, вижте в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати