Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Хранителни съвети за избягване на подуването на корема

Хранителни съвети за избягване на подуването на корема

4 от 5 Снимки

Намалете солта


Прекалената консумацията на сол кара организма да задържа вода, което води до подуване на стомаха. Допълнителният натрий в телесните течности пречи на процеса на изтласкване на водата от клетките, което кара стомаха да се чувства пълен. Солите могат да бъдат заменени с други ароматични билки, черен пипер и оцет. Това не само ще намали излишното съдържание на натрий, но и ще предотврати подуване на корема.

Колкото и приятни да са били обядът или вечерята ви, гледката на подутия ви стомах след вкусното похапване може да вгорчи всяко кулинарно удоволствие. Всеки мрази това усещане, което може да причини продължителен дискомфорт.

Подуването на корема представлява инфузия на стомаха, която се появява особено след хранене. Това е често срещан симптом на излишното производство на газ в стомаха ви. Често срещаните причини за подуване включват преяждане, непоносимост към определена вид храна или млечен продукт, запек, промяна в околната среда.

Добрата новина е, че подуването е само временен страничен ефект от гореспоменатите причини и изчезва след време. Въпреки това можете да видите в горната галерия няколко хранителни съвета, които ще ви помогнат да избегнете неприятното състояние.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати