Gotvach.bg»Статии»Двор и Градина»Суперидеи за малка градина в кухнята

Суперидеи за малка градина в кухнята

3 от 4 Снимки

3. Бобови кълнове


Бобовете кълнове са изключително полезни и същевременно лесни за осигуряване и отглеждане. Малките бобчета имат много ползи за човешкото тяло. Те подпомагат процеса на храносмилане, действат като метаболитни усилватели и са мощен източник на антиоксиданти.

Накиснете една супена лъжица или повече боб в купа, пълна с вода. Оставете я за една нощ, а на сутринта изцедете водата и поставете боба обратно. Отново покрийте контейнера с кърпа за още една нощ, а на следващата сутрин ги изплакнете. Повторете този процес, докато бобът започне да покълва. След като поникнат, кълновете могат да се варят, да се правят на салата или да се използват за супи.

Свежите билки са от съществено значение за всяко качествено ястие. Колкото и да си кривим душата, не можем да кажем с чиста съвест, че вкусът на едно ядене е същият, когато е подправено със сухи подправки.

Разбира се, осигуряването на свежи билки е доста трудно - особено в по-студените месеци. Точно и затова най-добре е да си отглеждате вкъщи. Кое място е по-подходящо за това от кухнята. Тя е свещеното пространство за всяка домакиня. Тази стая от дома ни е проектирана и подредена, така че кулинарните опити да са максимално улеснени и да бъдат доведени до успешния си край и, не на последно място, подобаващо оценени от цялото семейство.

Сега представете си, че някои от екзотичните билки и подправки, които използваме при готвенето, са лесно достъпни в кухнята. Колко по-лесно би било, ако всъщност можем да произведем няколко от тези съществени съставки, необходими за нашите вкусни ястия в самата кухня.

В галерията може да видите и няколко подправки за които може и да не сте се сетили, че лесно можем да отгледате във нашата кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати