gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Топ 5 на най-мръсните храни, които ядем всеки ден

Топ 5 на най-мръсните храни, които ядем всеки ден

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k2k
1 от 5 Снимки

1. Кайма


Изследванията на аграрното министерство в САЩ показват, че в говеждата кайма има бактерии като стафилококи, салмонели, листерии и
клостридии. Добрата новина е, че ешерихия коли се открива все по-рядко.

За да се предпазите, то в магазина избирайте месо от животни, които са били хранени предимно с трева. Фуражите увеличават киселинността в стомаха, което повишава количеството бактерии. Каймата трябва да бъде с приятен цвят и еднородна структура. В нея не трябва да има различими на око фрагменти. Ако миризмата е приятна, това говори за наличие на подправки, а това е знак, че производителят се опитва да замаскира месо с лошо качество или развалено. В домашни условия пък винаги правете кюфтетата по-плоски, за да не остава вътре неизпечено месо.
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Полезна и вредна храна – всеки ден похапваме по нещо вкусно, за да заситим глада си. За съжаление се оказва, че едни от най-здравословните храни представляват особена опасност за здравето ни.

Проблемът с полезните храни идва от замърсената околна среда. Влияние оказва и недостатъчната добросъвестност на производителите. Всичко това означава, че храната в магазините не е от най-безопасните.

Въпреки личните предпочитания има храни, които се налагат като масово консумирани от хората. Ето защо в галерията горе сме събрали топ 5 на най-известните храни и това при какви условия те могат да се окажат опасни за здравето ни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати