Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Напитките, които сгряват тялото и поддържат имунитета през зимата

Напитките, които сгряват тялото и поддържат имунитета през зимата

Мария СимоваМария Симова
Автор
50621k
2 от 5 Снимки

Настойка от джинджифил


Джинджифилът е най-силният антиоксидант, благоприятстващ процеса на пречистване на червата от токсини, като по този начин осигурява имунна защита на тялото. В него има много витамин С, който е изключително важен за организма.

Джинджифилът е прекрасно антибактериално средство за пречистване на организма от паразити. Рецептата за настойка от джинджифил е много проста.

Настържете 2 с.л корен от джинджифил на едро ренде, поставете ги в еднолитров стъклен буркан, добавете 2 с.л. обикновен зелен чай, 3 с.л. пресен лимонов сок и 1 с.л. мед. Напълнете буркана с вряла вода и оставете настойката да престои. След един час имате прекрасен чай от джинджифил.

През зимните месеци е много важно да наблегнем на здравословните топли напитки, които не само сгряват тялото, но и са богати на редица полезни вещества и витамини.

Джинджифилът е прекрасно антибактериално средство за пречистване на организма от паразити. Той възстановява работата на панкреаса и черния дроб, стимулира щитовидната жлеза, подобрява паметта, почиства съдовете от артеросклеротични плаки и по този начин забавя процесите на стареене на тялото. Рецептата за настойка от джинджифил е много проста.

В горната ни галерия може да видите как да си приготвите напитка с джинджифил, както и кои са другите сгряващи зимни напитки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати