Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Четири храни, които чужденците не могат да повярват, че ядем

Четири храни, които чужденците не могат да повярват, че ядем

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
28326
3 от 4 Снимки

3. Свинска зурла


Този специалитет не е така известен както шкембе чорбата, но в някои краища на България е традиция, след като се заколи прасе, да се изяде неговата зурла. Как ли би реагирал френският президент например, ако му сервират зурла?

Българите сме известни с много неща по света - розовото масло, нежните жени, красивите планини, морските ни курорти, условията за ски.

Едно от тях е храните и напитките, които консумираме. Сред най-известните български храни са лютеницата, шопската салата, баницата, пататникът.

И докато някои специалитети от родната кулинария предизвикват възхита сред чуждестранните гости на България, други по-скоро ги шокират.

Така например бозата може и да допада на много нашенци, но в чужденците предизвика смесени чувства. А кои са другите типично български специалитети, които шокират гостите от Запада, можете да видите в нашата галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати