Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Заместители на захарта, за които не сте се сещали

Заместители на захарта, за които не сте се сещали

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
3 от 5 Снимки

3. Соргова захар


Произвежда се от сладко сорго. Смята се за по-полезна от бялата захар и по-диетична. За момента сорговата захар е най-разпространена в Китай, но скоро ще е достъпна и по целия свят.

Едва ли има човек вече, който да не е чувал, че бялата захар е вредна и води до пристрастяване. Ако се стремите да се храните здравословно или просто се опитате да спазвате диета, именно този подсладител е един от продуктите, който най-напред трябва да елиминирате от менюто си.

Спирането на захарта може и да звучи като лесна задача, но всеки, който се е опитвал да се откаже от нея, знае отлично колко трудно е това начинание – все пак десертите не са същите, когато не са подсладени.

Добрата новина все пак е, че вече има много алтернативи на захарта, които ни позволяват да се наслаждаваме на любимите си сладкиши, без да използваме вредния продукт. Това може да се случи с помощта на подсладители като стевия, кленов сироп, малц.

Но те не са единствените! Ако разгледате галерията ни, ще откриете и други заместители на захарта, за които вероятно дори не сте се сещали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати