Как можем да подсладим храната си само с плодове или растителни сиропи, и то без да използваме никаква захар? Има начин всичко да е полезно за здравето ни, а и приятно за небцето. Представяме ви 10 полезни алтернативи на захарта, които да използваме.
Номер едно да любимите ни фурми. Някой сортове фурми са доста меки и сладки. Те добре успяват да подсладят модерните смути напитки, които представляват смлени с блендер миксове от плодове и зеленчуци. В магазините за биопродукти можем да открием дори сироп от фурми.
Сигурно се досещате, но сиропът от агаве също е алтернатива на захарта. Агаве е вид мексикански кактус. От неговите листа, се получава много сладък сироп. Въпреки сладостта си той е с много нисък гликемичен индекс и в сравнение със захарната тръстика е в съотношение 15:70. Има дискретен вкус, който не променя аромата на плодовете. При приготвянето му само трябва да се внимава да не се вари дълго, за да не стане горчив.
Вижте в галерията горе с какво още можете да замените успешно захарта.
Коментари